Бурріто в мультиварці

Бурріто – блюдо мексиканської кухні, яке являє собою прісну пшеничну корж – тортилью, в яку загортається гостра начинка. Начинка для буріто зазвичай складається з м’яса, квасолі та овочів, також в начинку можна додавати різні соуси. Перший раз я спробувала справжній буріто в ресторані мексиканської кухні і мені дуже сподобалося. Звичайно ж, після цього мені захотілося приготувати таку страву і у себе вдома, але от проблема – в наших магазинах тортильи днем із вогнем не знайдеш. Але маю вам сказати, що диковинна мексиканська перепічка – тортілья ну дуже вже сильно схожа на найзвичайніший вірменський лаваш. У зв’язку з цим я постаралася зберегти начинку для буріто максимально схожою на оригінальну, а ось тортилью не довго думаючи замінила листами лаваша. Мій майже Мексиканській буріто всім дуже сподобався і це блюдо стало частим гостем на нашому обідньому столі, а ще як виявилося буріто дуже зручно брати з собою в дорогу як перекушування. Начинку для буріто я готую в мультиварці, там же потім і запікаю під сиром готовий буріто. Для начинки я використовую відварну курячу грудку, консервовану квасолю, цибулю, помідори і болгарський перець. З одного аркуша лаваша виходить один буріто, причому настільки великий і смачний, що його вистачає для ситного перекусу дорослому чоловікові.

Для приготування буріто вам буде потрібно:

  • 2 листи вірменського лаваша;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 великий помідор;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 велика цибулина;
  • ? баночки консервованої квасолі (баночка 400 грам);
  • пучок петрушки;
  • 50 грам твердого сиру;
  • сіль;
  • червоний гострий мелений перець.

Весь процес приготування буріто займає близько сорока хвилин, з яких тридцять хвилин йде на приготування начинки. Для начинки буде потрібна відварна куряча грудка, тому не забудьте зварити її заздалегідь і остудити. Відварну грудку можна замінити копченої курячої грудкою, теж буде дуже – дуже смачно.

У каструлю мультиварки налити дві – три столові ложки рослинної олії і включити режим випічка на тридцять хвилин. Цибулю порізати четвертинками і додати в каструлю мультиварки, обсмажувати цибулю близько п’яти хвилин. За цей час з курячої грудинки зрізати все м’ясо і порізати його невеликими шматочками. Додати куряче м’ясо до цибулі, перемішати і обсмажувати близько десяти хвилин. Болгарський перець порізати четвертинками і додати до курячого м’яса і цибулі, перемішати і обсмажувати ще п’ять хвилин. Помідор порізати дрібними кубиками, додати їх у каструлю мультиварки, разом з помідором додати сіль і гострий червоний перець, все перемішати, закрити кришку мультиварки і готувати начинку для буріто до закінчення режиму випічки. Після завершення режиму випічки додати в начинку свіжу петрушку і консервовану квасолю, начинку перемішати і дати їй трохи охолонути.




Після того як начинка охолоне можна формувати буріто. Лист лаваша розгорнути, на край лаваша викласти половину приготовленої начинки. Накрити начинку краєм лаваша, підігнути бічні сторони і згорнути лаваш з начинкою щільним рулетом. Точно також надійти з другим листом лаваша. Укласти буріто в каструлю мультиварки і посипати зверху натертим на крупній тертці сиром. Закрити кришку мультиварки і включити режим випічки на двадцять хвилин, але цього часу буде багато – через п’ять десять хвилин мультиварку потрібно відключити. За п’ять хвилин сир встигне розплавитися, а начинка в буріто прогрітися. Перекласти буріто на тарілку і подавати на стіл.




Бурріто виходять дуже смачними за рахунок поєднання лаваша і гострої соковитою начинки. Можливо кому – то буріто видадуться схожими на шаурму, дійсно і те й інше блюдо складається з лаваша і начинки, але все-таки начинка для буріто відрізняється від начинки для шаурми. У буріто в начинці велику роль грає квасоля, саме вона в поєднанні з гострим перцем задає смак всьому блюду. Бурріто це простий спосіб влаштувати швидкий і ситний перекус, особливо в ті моменти, коли готувати щось складне просто немає часу або бажання. Можна приготувати відразу багато буріто заздалегідь, а потім розігріти їх у мікрохвильовій печі перед приходом гостей.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *