Кекс в мультиварці “Два шоколади”

Кекс «Два шоколади» готується з шоколадного тіста на основі вершків і какао з додаванням шматочків білого шоколаду. Тісто для кексу «Два шоколаду» робиться дуже просто, але є одна неодмінна умова — всі компоненти кексу додаються в визначеній послідовності і дуже добре збиваються. Що краще будуть збиті всі складові тіста, то пишнішим вийде готовий кекс. Процес приготування кексу «Два шоколади» буде простішим і швидшим, якщо використовувати міксер. Взагалі, всіляка кухонна техніка дуже спрощує життя домашньої господині, дозволяє скоротити процес приготування їжі та дає можливість проводити більше часу з сім’єю. Мультиварка — справжній лідер за економією часу, а дует мультиварка і міксер або мультиварка і блендер — це мої найкращі помічники, без яких я як без рук . Хоча можна приготувати відмінне тісто і вручну, використовуючи металевий або пластиковий вінчик, головне, щоб було бажання і гарний настрій.

Для приготування кексу «Два шоколади» вам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 200 мілілітрів вершків жирністю 10% (можна замінити жирним молоком);
  • 200 грамів цукру;
  • 350 грамів борошна вищого гатунку;
  • 100 грамів вершкового масла або маргарину;
  • 3 столових ложки какао;
  • 1 плитка білого шоколаду;
  • 1 пакетик розпушувача (11 грам);
  • 1 пакетик ваніліну.

Почати приготування тіста краще з розтоплення маргарину, так як маргарин повинен трохи охолонути перед додаванням в тісто. Поки маргарин розтоплюється і вистигає, збити міксером три яйця з цукром до появи стійкої піни. Потім по черзі змішати вершки, маргарин, какао з ваніліном, після додавання кожного інгредієнта збивати все потрібно близько однієї хвилини. В кінці додати просіяне через сито борошно і розпушувач, все ще раз добре перемішати, тісто має вийти однорідним, без грудочок. За консистенцією тісто має бути схожим на рідку сметану.




Плитку білого шоколаду поламати на досить великі шматочки. Для приготування кексу «Два шоколади» потрібен хороший натуральний білий шоколад, тому вибираючи шоколад у магазині, прочитайте склад продукту на етикетці — якісний білий шоколад містить у своєму складі олію какао, цукор, сухе молоко або вершки і ванілін. Якщо ж у складі шоколаду замість олії какао є будь-яке інша рослинна олія — такий шоколад краще не купувати, це вже не шоколад, а солодка плитка, вона зіпсує зовнішній вигляд і смак кексу. Додати білий шоколад у тісто, акуратно перемішати, щоб шматочки шоколаду рівномірно розподілилися по тесту. Каструлю мультиварки змастити олією і перелити в неї шоколадне тісто. Закрити кришку мультиварки і готувати кекс на режимі “випічка” шістдесят хвилин.




Після сигналу про закінчення режиму “випічка” відкрити кришку мультиварки і перекласти готовий кекс на решітку для варіння на пару, для того щоб він вистиг. Готовий кекс виходить дуже щільним, тому він не осяде і не розкришиться в процесі діставання з мультиварки. Кекс перекласти на тарілку і полити будь-якою глазур’ю (цукровою або шоколадною) чи згущеним молоком. Можна розділити кекс на три коржі і просочити їх сиропом або промастити будь-яким кремом. Тоді замість шоколадного кексу вийде великий і смачний шоколадний торт.

Кекс дуже добре піднімається під час випічки і виходить високим і красивим. Під час приготування в мультиварці шматочки білого шоколаду в тісті не тануть, а так і залишаються цілими — красиві і смачні білі вкраплення. Крім краси, білий шоколад надає кексу ніжний вершковий смак. Кексу вистачить, щоб пригостити велику компанію.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *