Торт “Тетяна” в мультиварці

Домашні торти завжди кращі, ніж магазинні — вони приготовані з натуральних, якісних продуктів, не містять різних штучних, часто шкідливих, добавок, що поліпшують зовнішній вигляд або допомагають їм зберігатися довше. До того ж, ви навряд чи знайдете два абсолютно однакових домашніх торти, навіть, якщо вони печуться за одним рецептом. Кожен кондитер-любитель має свій індивідуальний почерк, підхід до приготування, власні оригінальні прийоми і секрети, стиль оздоблення тортів і нарешті, свої улюблені рецепти. Я найбільше люблю чізкейки, горіхові торти, медяники і торти зі сметанним і сирним кремом. Я люблю ці види тортів за те, що вони, по-перше, завжди виходять ніжними, а по-друге, варіантів їхнього приготування — величезна кількість. Солодощі треба вживати в міру, адже будь-яка надмірність — це отрута, але якщо у торті цукор частково замінити на мед, додати горіхи, чорнослив, курагу, родзинки, фрукти, замість жирного крему з вершкового масла приготувати сметанний крем, то такий торт безсумнівно корисний.

Торт «Тетяна» має багато переваг: медове тісто з волоськими горішками та родзинками в гармонійному поєднанні зі сметанним кремом. Під час його приготування в мультиварці Panasonic sr-tmh18ltw. З нею без праці вдається досягти потрібного результату — коржі виходять повітряними і красиво підрум’янюються до спокусливої коричневої скоринки.

Інгредієнти, які необхідні для приготування тіста:

  • Родзинки — 1 склянка;
  • Горіхи волоські — 1 склянка;
  • Мед — 0,5 склянки;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Цукровий пісок — 1 склянка;
  • Борошно пшеничне — 1 склянка;
  • Сода столова — 1 ч.л.

Для сметанного крему:

  • Сметана 30% жирності — 300г;
  • Сметана 15-20% жирності — 300г;
  • Цукрова пудра — 150г
[/box] Для прикраси: шоколад, горіхи, фрукти, кондитерський бісер — за бажанням.

Приготування:

  1. Родзинки миємо, заливаємо окропом, розпарюємо протягом 15 хвилин, зливаємо воду і знову промиваємо, потім даємо їм обсохнути.
  2. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, але не в крихту або рубаємо ножем.
  3. Мед за потреби (якщо він густий або зацукрований) нагріваємо на водяній бані до рідкого стану.
  4. Яйця з цукровим піском злегка збиваємо, використовуючи вилку або вінчик.

  • До збитих яєць додаємо підсушені родзинки, подрібнені волоські горіхи, мед, борошно, соду і добре перемішуємо. Отримане тісто витримуємо в холоді протягом 5-6 годин.
  • Виливаємо третю частину охолодженого тіста в змащену маслом каструлю мультиварки і вмикаємо режим «випічка» на 40 хвилин. Після завершення випікання корж повинен стати золотисто-коричневого кольору і мати виразний медовий аромат. Другий і третій коржі готуємо так само в режимі «випічка», але так як мультиварка вже розігріта, то на їхнє приготування витрачається в середньому по 20 хвилин. Готовність коржа можна перевірити зубочисткою або сірником — на ній не повинно залишатися тісто.

  • Всю сметану збиваємо міксером, поступово всипаючи в крем цукрову пудру — крем не повинен вийти дуже густим.
  • Після того, як коржі охолонуть, промащуємо кожен з них сметанним кремом і даємо постояти в холодильнику протягом 2 годин.

  • Прикрашаємо торт за своїм смаком і настроєм. Я використовувала часточки персика, горіхи (мигдаль та волоські) і порізаний шоколад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *