Запіканка з кабачків в мультиварці

Способів приготування кабачків — безліч . Їх можна тушкувати з іншими овочами, можна смажити і подавати з сиром і часником, можна фарширувати м’ясною чи овочевою начинкою, і, нарешті, можна приготувати улюблену кабачкову ікру (майже заморську). В цьому рецепті пропонується ще один варіант, як можна урізноманітнити своє літнє меню, використовуючи молоді кабачки, а саме — приготувати з них запіканку в мультиварці. Для цієї страви справді краще взяти молоді кабачки з тоненькою шкіркою і дрібним насінням. Таким чином, вся попередня обробка кабачків зводиться до миття і зрізання шкірки. Запропонована страва дуже проста в приготуванні і належить до категорії “нашвидкуруч”, а використання мультиварки спрощує процес ще більше. В мене на очищення і подрібнення овочів, натирання сиру і приготування заливки пішло неповних 15 хвилин, потім почала працювати моя улюблена каструлька — мультиварка Panasonic sr-tmh18ltw. Крім простоти приготування, безсумнівною перевагою страви є те, що подавати запіканку можна і теплою, і як холодну закуску. Можна змінювати і доповнювати рецепт га свій розсуд. Наприклад, замість ріпчастої можна додати зелену цибулю, можна використати кінзу для надання специфічного аромату, можна як основу використати суміш з кабачків і баклажанів, кабачків і томатів, кабачків і грибів тощо. Не бійтесь експериментувати і створювати нові кулінарні композиції. Наведений нижче рецепт — ідея, основа для ваших пошуків.

Для приготування запіканки з кабачків в мультиварці нам знадобляться такі інгредієнти:

  1. Кабачки молоді — 2шт. (близько 800г);
  2. Сир (можна плавлений) — 400г;
  3. Цибуля ріпчаста — 1шт.;
  4. Зелень кропу і петрушки — невеликий пучок;
  5. Яйця — 4 шт.;
  6. Сіль — 1ч.л.;
  7. Рослинна олія — 1 ст.л.;
  8. Спеції — за смаком.

Процес приготування:

    1. Натираємо сир на крупній тертці.
    2. Цибулю чистимо і ріжемо досить дрібно.
    3. На дно каструлі мультиварки наливаємо невелику кількість рослинної олії і насипаємо туди подрібнену цибулю, пасеруємо в режимі “випічка” протягом 10 хвилин.

  • Тим часом очищуємо кабачки (за бажанням — шкірку можна залишити) і нарізаємо невеликими тонкими пластинами (я розрізала кабачки повздовж на 4 частини, а потім різала на тонкі скибочки приблизно 3мм товщиною). Змішуємо нарізані кабачки з нарізаною зеленню, спеціями і сіллю.
  • Додаємо овочі до пасерованої цибулі і продовжуємо готувати в режимі “випічка” до його завершення (ще 30 хвилин).
  • Яйця злегка збиваємо виделкою і додаємо в них натертий сир, перемішуємо до однорідності.

  • Змішуємо в каструлі мультиварки розм’якшені овочі і яєчно-сирну заливку, добре перемішати масу лопаткою. В меню мультиварки знову обираємо режим “випічка”, який треба зупинити через 20 хвилин.
  • Даємо запіканці вистигнути. Далі, використовуючи лопатку від мультиварки, акуратно проводимо вздовж бортів запіканки. Після цього швидко, одним рухом, перевертаємо запіканку з каструлі на тарілку — підрум’янене дно буде зверху. Можна залишити так, а можна ще раз перевернути з допомогою другої тарілки (я не перевертала).

Запіканка виходить, з одного боку, овочева, легка і ніжна, а з іншого — дуже ситна за рахунок використання сиру і яєць. Вона стане чудовим доповненням до м’ясних страв, як альтернатива звичним гарнірам. Подаючи на стіл, можна прикрасити запіканку свіжою зеленню, відтінити її смак сметанно-часниковим соусом, який завжди чудово поєднується з закусками з кабачків і баклажанів.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *