Запіканка “а-ля-піца” в мультиварці

Рецепт дуже смачною запіканки, схожою на піцу, напевно знайде місце у вашій кулінарній книзі. Готується така запіканка без тесту, основу цієї «піци» становить картопля. До складу запіканки входять овочі, які покривають шар картоплі, також в цю запіканку включила м’ясо, щоб вона була насиченою. Запіканка «а-ля-піца» виходить дуже смачним і повноцінним стравою. Ми з’їли з великим задоволенням всією родиною!

Для того щоб приготувати запіканку «А-ля-піца» знадобиться взяти такі продукти:

  • м’ясо – 200г
  • болгарський перець – 1 штука
  • огірок маринований – 1 штука
  • часник – 2 зубчики
  • цибуля ріпчаста – 1 штука
  • помідор – 1 штука
  • картопля – 4 штуки
  • сіль
  • перець свіжозмелений
  • майонез
  • зелень
  • рослинна олія (якщо будете обсмажувати картопля)
  • сир – 150г

Відразу скажу, що для такої запіканки обсмажувати картопля необов’язково, але в обсмаженому вигляді запіканка швидше приготується. Отже, картоплю треба почистити, помити і нарізати тонкими кружечками. Трохи обсмажити картоплю на розігрітій з рослинною олією сковороді. Картопля посолити і злегка поперчити, довести до напівготового стану.

За цей час можна підготувати м’ясо. Я використовувала свинину. М’ясо помити і обсушити, нарізати невеликими скибочками, товщиною в один сантиметр. Далі м’ясо потрібно трохи відбити, перевернути на іншу сторону і теж відбити, використовуючи плівку. Відбите м’ясо посолити і поперчити з двох сторін.

Тепер підготуємо овочі. Для цього маринований огірок нарізати маленькими кубиками, болгарський перець вимити і видалити насінну коробку. Болгарський перець знову помити і теж порізати кубиками. Помідор вимити й обсушити, нарізати невеликими кубиками. Лук очистити, помити і дрібно порізати. Часник почистити і подрібнити за допомогою чесноковижімалку або дуже дрібно порізати. Приготувати глибоку миску. У такій мисці змішати всі підготовлені овочі. Сир натерти на тертці. У мисці змішати помідори, мариновані огірки, цибулю, болгарський перець, половину підготовленого часнику, половину тертого сиру, додати трохи майонезу, щоб загальна маса перетворилася в кашку. Все добре перемішати.

Приготувати мультиварку. Дно каструлі від мультиварки змастити злегка олією і викласти відбиті шматочки м’яса, можна трохи внахлест один на одного. Зверху на свинину посипати решту рубаного часнику. Потім викласти обсмажену картоплю і розрівняти по всій поверхні. Картопля посолити і поперчити. Далі на картоплю укласти овочеву суміш з сиром і майонезом і розрівняти масу рівномірно по всій поверхні.

Включити режим «Випічка» на 40 хвилин. Якщо використовували в такому рецепті не обсмажений, а сиру картоплю, то потрібно збільшити час запікання до 65 хвилин.

Після сигналу, який сповіщає про завершення програми, вимкнути мультиварку і посипати сиром. Закрити кришку мультиварки і дати настоятися запіканці 15 хвилин. Після цього витягти запіканку з мультиварки і розподілити на порції. Подавати до столу в теплому вигляді, можна зверху посипати свіжою рубаною зеленню. Виходить дуже красиве і апетитне блюдо, яке можна і на свято приготувати.

Така запіканка виходить дуже смачною і ситною, розходиться просто моментально. Після такого обіду треба обов’язково піти прогулятися, щоб не набрати зайвих калорій. Готуючи кожен раз цю запіканку, думаю, що спробую трохи і все, але втриматися перед цим ароматом і смаком просто неможливо, тим більше, коли задоволений чоловік з таким апетитом її поглинає. Тому моя фігура лише прикро зітхає. Захвату від страви ми отримали багато, чоловік постійно просить приготувати таку страву ще. Запіканка не займає багато часу, але за смаком виходить дуже соковитою і ароматною. Можна готувати її часто, так як це блюдо не набридає, головне тому підтвердження – порожні тарілки. Готувала таку запіканку до приїзду гостей, після чого вони стали замислюватися про купівлю мультиварки. Адже в ній завжди можна приготувати все швидше, при цьому зберігши соковитість страви. Попереду моїх гостей ще чекає мультіварочний пиріг, після якого, я думаю, ідея про покупку мультиварки стане твердим наміром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *