середа , 16 Квітень 2014
Смачненьке:
Home » Другі страви » Тюфтелі в сметанному соусі в мультиварці
Тюфтелі в сметанному соусі в мультиварці

Тюфтелі в сметанному соусі в мультиварці

Сьогодні пропоную приготувати тюфтельки за старим і перевіреним рецептом. Раніше моя мама дуже часто мені готувала в дитинстві такі тюфтелі, я їх просто обожнювала. Ось тепер і я готую їх для своєї родини, тільки в мультиварці. Цікаво, що б змінилося, якби в молодості у наших мам теж була можливість готувати різноманітні страви в мультиварці. Рецепт тюфтелей простий і швидкий, якщо м’ясо заздалегідь розморожене. Тюфтелі будемо готувати з фаршу, подрібненої цибулі, рису і яйця, а зверху поллємо сметанним соусом. Все дуже просто і зрозуміло.

Для приготування тюфтелей в сметанному соусі знадобиться:

  • свинина — 200-300 грамів
  • яловичина — 300-400 грамів
  • цибуля ріпчаста — 1 штука
  • часник — 2 зубчики
  • рис — 0,5 склянки
  • яйця — 1 штука
  • сметана — 300 грамів
  • майонез — 80 грамів
  • томатна паста чи кетчуп — 2 столових ложки
  • сіль
  • перець
М’ясо необхідно подрібнити на м’ясорубці, можна взяти вже готовий фарш. До отриманого фаршу додати цибулю, яку потрібно почистити, помити і дрібно порізати ножем або подрібнити на м’ясорубці разом з м’ясом. Сюди ж додати часник, пропущений через прес. М’ясо посолити і поперчити. Рис промити і відварити до напівготовності. Проварений рис і сире яйце додати до фаршу і добре перемішати. Перемішувати найкраще руками. Потім слід сформувати невеликі кульки — тюфтелі.

Для приготування соусу слід в окремій ємності змішати сметану з майонезом і кетчупом або томатною пастою. Я часто запікаю без майонезу, так як намагаюся його не вживати, але щоб зверху вийшла запечена скоринка, потрібно додавати майонез. Добре перемішати складові соусу до однорідного стану.

22 32 42

Дно мультиварки змастити олією і викласти сформовані тюфтельки. Зверху залити сметанним соусом так, щоб він покрив всі тюфтелі, якщо соусу недостатньо, то слід додати води або бульйону. Тюфтелі можна викласти в два ряди, поливаючи кожен ряд соусом. Якщо не боїтеся калорійних страв, то в кінці приготування можна ще присипати тертим сиром — буде дуже смачно. Ввімкнути режим «Випічка» на 60 хвилин. Тюфтелі в сметанному соусі можна також готувати в режимі «Тушкування». Тюфтелі в сметанному соусі виходять дуже ситні. Гарнір може бути найрізноманітніший. Тюфтелей вистачає надовго, ми їли їх три дні, змінюючи кожного разу гарнір. Виходить дуже вигідно. Мені подобається поєднання таких тюфтелей з овочевим салатом, наприклад з капусти.

52 62 72

Коли готую тюфтелі, то з приводу приготування виникають розбіжності. Чоловік не любить соуси зі сметаною, йому майонез подавай, тому, навіть коли готую голубці, ніколи сметану в соус не додаю. Я ж навпаки, намагаюся майонез не використовувати, та й дитині не підійде таке поєднання. Я роблю так: заливаю тюфтелі лише бульйоном, і кожен може додати чого завгодно в свою тарілку. Дитина любить зі свіжою сметаною. Але з соусом з рецепту, виходить дуже смачно і ситно. Іноді кладу зверху обсмажену моркву з цибулею. Ще у мене є один варіант приготування тюфтелей, коли немає часу на гарнір. Просто додаю нарізаний тонкими часточками картоплю на дно, а зверху викладаю тюфтелі і заливаю соусом. Тюфтелі в моїй родині люблять усі, вони готуються швидко і просто, а виходять дуже смачними. Отримала комплімент від чоловіка за смачні тюфтелі, після таких слів з’явилося натхнення готувати ще і ще! Хочеться творити і готувати різну смакоту для своїх коханих!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>