Home » Випічка » Торт “Пеньок” в мультиварці
1052

Торт “Пеньок” в мультиварці

Торт «Пеньок» — це вдале поєднання бісквіта і крему, зробленого на основі манної каші. Нехай вас не бентежить такий незвичайний крем для торта, при правильному приготуванні манка в кремі не відчувається і він виходить дуже смачним. Для приготування такого торта обов’язково потрібен міксер, він знадобиться і для приготування тіста для бісквіту, і для приготування крему. До складу бісквітного тіста входять збиті яєчні білки, за рахунок чого бісквіт виходить дуже високим, при випічці він піднімається до кришки мультиварки. Під час приготування в духовці краще поділити тісто на дві частини і випекти два коржі, які потім поділити навпіл. У мультиварці можна відразу випекти один великий бісквіт з усього тіста, такий великий бісквіт можна розрізати на п’ять коржів, і отримати в результаті великий і красивий торт.

Для приготування торта «Пеньок» вам буде потрібно:

Бісквіт:

  • 6 яєць;
  • 250 грамів борошна вищого ґатунку;
  • 100 мілілітрів теплої води;
  • 1 пакетик розпушувача (11 грамів);
  • 1 пакетик ваніліну (1,5 грама).

Крем:

  • 600 мілілітрів молока;
  • 3-4 столові ложки манки;
  • 200 грамів цукру;
  • 1 пачка шоколадного масла (200 грамів);
  • 1 банан.

1035 1036 1037 1038

Для приготування бісквіта відокремити яєчні білки від жовтків, сховати білки на годину в холодильник. До жовтків додати двісті грамів цукру і добре збити міксером. Не припиняючи збивати жовтки з цукром, по-трохи додавати теплу воду, в результаті повинна вийти пишна і повітряна маса. Додати розпушувач, ванілін і просіяне через дрібне сито борошно, ще раз все добре збити. Дістати з холодильника охолоджені білки і добре збити їх міксером. Для того щоб білки краще збивалися до них можна додати дрібку солі. Збиті білки акуратно вмішати в тісто у напрямку знизу догори. Потрібно постаратися максимально зберегти повітряну структуру збитих білків. Каструлю мультиварки змастити олією і перелити в неї тісто. Ввімкнути мультиварку на режим “випічка” і готувати бісквіт протягом 65+20 хвилин.

1039 1040 1041 1042

Після завершення режиму випічки кришку мультиварки відразу відкривати не можна, тому що бісквіт сильно осяде. Потрібно почекати двадцять-тридцять хвилин, а потім вже відкривати кришку, бісквіт теж трохи осяде, але набагато менше. Дістати бісквіт з мультиварки з допомогою решітки для варіння на пару і залишити вистигати на решітці на дві-три години. Бісквіт повинен повністю охолонути, тільки потім його можна розрізати на коржі.

1043 1044 1045 1046

Поки бісквіт вистигає, приготувати крем. Для цього зварити звичайну манну кашу з молока і манки, каша повинна вийти середньої густоти. У кипляче молоко додати манку і добре перемішати, щоб не було грудочок. За бажанням можна додати пакетик ваніліну. Варити кашу до загустіння близько десяти хвилин. Дати каші охолонути. Міксером збити розм’якшене шоколадне масло і двісті грамів цукру. Замість шоколадного масла можна використовувати звичайне вершкове масло, але тоді кількість цукру в кремі краще збільшити до трьохсот грамів. Невеликими порціями додавати в масло манну кашу і щоразу добре збивати міксером. Від густоти манної каші безпосередньо залежить густота крему для торта. Банан почистити, порізати дрібними шматочками і додати в крем, добре перемішати. Банан в кремі можна замінити чорносливом, курагою або подрібненими горіхами.

1047 1048 1049 1050

Вистиглий бісквіт розрізати на п’ять коржів. Вкласти коржі один на одного, добре промащуючи кожен корж кремом. Можна додатково просочити коржі торта будь-яким сиропом, тоді готовий торт буде більш вологим, добре підійде шоколадний сироп. Ножем вирівняти боки торта, отримані бісквітні обрізки дрібно порізати. Кремом, добре промазати верх і боки торта. Бісквітними крихтами прикрасити боки торта, злегка притискаючи їх до торта для кращої фіксації. Зверху торт посипати натертим на дрібній тертці шоколадом. Поставити торт на п’ять-шість годин в холодильник, для того щоб він добре просочився кремом. Готовий торт «Пеньок» виходить дуже високим і красивим.

1051 1052

Check Also

599

Чахохбілі в мультиварці

Чахохбілі — це страва грузинської кухні, яку готують з курки з додаванням великої кількості свіжих …