Торт “Домашній” в мультиварці

З тих пір як на нашій кухні з’явилася мультиварка, ми практично перестали купувати в магазині торти і тістечка. Домашні торти, приготовані в мультиварці нітрохи не поступаються магазинним, більше того вони набагато смачніші й натуральні, а приготувати їх можна легко і просто. Один із самих наших улюблених тортів – торт «Домашній», тісто для нього робиться на основі майонезу і згущеного молока. Майонез в тесті для торта замінює масло і маргарин, в готовому торті майонез зовсім не відчувається, але за рахунок його додавання тісто виходить м’яким і ніжним. Для того щоб торт вийшов ще більш смачним в тісто додаються волоські горіхи, а ось крем для торта використовується самий що ні на є простий – сметанний. Такий крем відмінно просочує коржі торта, за рахунок чого вони стають вологими і соковитими.

Для приготування торта «Домашній» вам буде потрібно:

Тісто:

  • 2 банки згущеного молока (банку 380 – 400 грам);
  • 250 грам борошна вищого сорту;
  • 100 грам очищених волоських горіхів;
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
  • 1 пакетик ваніліну (1,5 грама).

Крем:

  • 200 грам цукру;
  • 400 грам сметани (жирністю 15%).

Для приготування тіста для торта «Домашній» знадобиться міксер. Збити міксером чотири яйця і двісті грам цукру до густої піни (збивати близько п’яти хвилин). Додати майонез і згущене молоко, ще раз добре збити. Майонез краще вибирати класичний з жирністю 67%, з таким майонезом тісто завжди виходить дуже пишним і смачним. Додати ванілін, розпушувач для тіста і просіяне через дрібне сито борошно. Збити всі інгредієнти міксером до однорідного стану. Тісто по консистенції повинне бути схоже на рідку сметану. Волоські горіхи поламати на шматочки і злегка підсушити на сковороді або в духовці. Кілька половинок горіхів (шість – вісім штук) залишити для прикраси торта. Додати підсушені волоські горіхи в тісто, добре перемішати. Каструлю мультиварки змастити рослинним маслом і вилити в неї приготоване тісто. Закрити кришку мультиварки і випікати торт на режимі випічки шістьдесят-п’ять хвилин.




Після звукового сигналу про закінчення режиму випічки відразу відкривати кришку і виймати торт не потрібно. Він повинен постояти під закритою кришкою п’ятнадцять – двадцять хвилин. Це робиться для того щоб торт зберіг свою пишність і не просів. Після закінчення цього часу можна відкривати мультиварку і діставати торт. Зручно це робити за допомогою решітки для варіння на пару, на якій потім і залишити торт для того щоб він охолов хвилин на тридцять – сорок. Поки торт остигає приготувати сметанний крем для цього змішати міксером двісті грам цукру і чотириста грамів сметани. Для крему краще вибирати саму рідку сметану жирністю 15%, тому що рідкий крем краще просочить коржі торта. Потім розрізати остиглий торт на три коржі, розрізати торт на коржі дуже зручно великим ножем із зубчиками. Торт ділиться на коржі дуже легко, він не кришиться і не ламається. Кожен корж добре промазати сметанним кремом і укласти коржі один на одного. Боки торта трохи підрівняти ножем і також промазати залишками крему. Покрити торт шоколадною глазур’ю і прикрасити натертим на дрібній тертці білим шоколадом і половинками волоських горіхів. Можна прикрасити торт і як – небудь інакше, все залежить від вашої фантазії. Поставити торт на дві – три години в холодильник для того щоб шоколадна глазур застигла, а коржі торта просочилися сметанним кремом.




Торт «Домашній» виходить високий, великий і красивий. Тісто у готового торта пористе, красивого світло – золотистого кольору. Воно так добре просочується сметанним кремом, що в розрізі торта, який постояв у холодильнику, складно розрізнити коржі. Ніжне тісто, горіхи, шоколадна глазур – відірватися від такого торта дуже і дуже складно. У нашій родині торт «Домашній», не дивлячись на свої розміри, ще жодного разу не «дожив» до наступного дня. Простота приготування, доступні інгредієнти, відмінний смак і красивий зовнішній вигляд – все це зробить торт «Домашній» найулюбленішим десертом для будь-якої сім’ї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *