Home » Випічка » Пиріг відкритий сирний (кіш) в мультиварці
750

Пиріг відкритий сирний (кіш) в мультиварці

Кіш — відкритий пиріг з пісочного тіста. Готувати кіш можна з різними начинками — солодкими й солоними, випікають їх зазвичай в духовці в формі, що знімається. Така форма потрібна, для того щоб було простіше витягнути з неї готовий пиріг. Діставати пиріг з мультиварки доведеться за допомогою смужок з паперу для випічки. Кіш в мультиварці виходить таким же смачним, як в духовці, а начинка зберігається більш соковитою. Я пропоную приготувати в мультиварці відкритий пиріг з сирною начинкою з додаванням цибулі і маслин. В цього пирога тонка основа з пісочного тіста і товстий шар сирної начинки.

Для приготування відкритого сирного пирога вам буде потрібно:

Тісто:

  • 125 грамів маргарину;
  • 300 грамів борошна;
  • 1 яйце;
  • дрібка солі.

Начинка:

  • 200 грамів твердого сиру;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 яйця;
  • 3 столових ложки сметани;
  • 10 чорних маслин без кісточок;
  • сіль;
  • олія для обсмажування.

Пісочне тісто для пирога повинно охолонути деякий час в холодильнику, тому процес приготування краще починати саме з нього. Маргарин і борошно порубати ножем до дрібних крихт. Як варіант — потерти заморожений маргарин на тертці і змішати його з борошном, а потім перетерти руками на крихти. Зробити з крихт гірку з заглибленням в центрі, в це заглиблення вибити яйце і посолити. Замісити пластичне тісто, яке не прилипає до рук. Для надання тісту ніжності можна додати одну-дві столові ложки сметани. Зліпити з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і сховати на півгодини в холодильник. Тісто в холодильнику може провести цілий день, не втрачаючи при цьому своїх якостей, головне добре закутати його харчовою плівкою, щоб воно не висохло.

725 726 727 728

Приготувати сирну начинку. Для цього почистити цибулю і порізати його тонкими півкільцями або четвертинками. Якщо ви не любите цибулю, то можете не додавати її в начинку, а покласти на п’ятдесят грамів більше сиру. Налити в каструлю мультиварки олію (столову ложку) і обсмажити цибулю в режимі “випічка” близько десяти-п’ятнадцяти хвилин. Сир натерти на крупній тертці. Маслини порізати тонкими кільцями. Маслини в начинці можна замінити дрібно порізаною зеленню — кропом, базиліком або петрушкою. Збити вінчиком два яйця з дрібкою солі, додати три столові ложки сметани, перемішати до однорідної консистенції. Потім додати в яєчно-сметанну суміш сир, оливки і обсмажену цибулю, з якої потрібно злити олію. Зайву олію з обсмаженої цибулі зливати обов’язково, інакше начинка пирога вийде занадто водянистою і може не пропектися. Все добре перемішати — начинка для сирного пирога готова.

730 731 732 733

Каструлю мультиварки змастити олією, вкласти в ній хрест-навхрест дві смужки паперу для випічки, з допомогою цих смужок ми будемо діставати готовий пиріг. Смужки повинні бути шириною близько восьми сантиметрів. Смужки також злегка змастити олією. Викласти в каструлю мультиварки охолоджене пісочне тісто, пальцями розподілити його по дну і зробити невеликі бортики — близько двох сантиметрів. Тісто пластичне, з нього зручно і просто готувати основу для пирога. Зверху на тісто ложкою викласти сирну начинку, рівномірно її розподілити, начинка повинна доходити до верхнього краю бортика з тіста. За бажанням можна прикрасити верх пирога зеленню і маслинами. Я для прикраси пирога використовую гілочки свіжого базиліка і кілька цілих маслин. Закрити кришку мультиварки і готувати сирний пиріг в режимі “випічка” протягом 65 хвилин.

743 744 745 746

Після закінчення роботи режиму “випічка” відкрити кришку мультиварки, дістати каструлю з пирогом і дати йому трохи охолонути прямо в каструлі. Потім, тримаючись за краї паперових смужок, дістати пиріг з каструлі, перекласти його на тарілку і дати повністю вистигнути. Гарячим пиріг краще не розрізати, потрібно почекати поки начинка загусне. Коли пиріг охолоне, його можна подавати на стіл. Відкритий сирний пиріг стане смачною і ситною добавкою до ранкового чаю або кави.

747 748 749 750

Check Also

599

Чахохбілі в мультиварці

Чахохбілі — це страва грузинської кухні, яку готують з курки з додаванням великої кількості свіжих …