Home » Другі страви » Печеня з курячого філе з картоплею і сиром в мультиварці
333

Печеня з курячого філе з картоплею і сиром в мультиварці

Печеня з курячого філе з картоплею і сиром — це проста в приготуванні страва, яке дозволить нагодувати всю сім’ю смачним і ситним обідом або вечерею. Я віддаю перевагу картопельці з курочкою в мультиварці, тому що в ній страви виходять соковитішими, ніж в духовці. Звичайно, можна просто скласти всі інгредієнти в каструлю мультиварки і ввімкнути режим випічки або тушкування, але я мені більше подобається робити трохи по-іншому — обсмажувати курочку окремо і вкладати продукти в мультиварку шарами.

Для приготування печені з курячого філе з картоплею і сиром вам знадобиться:

  • 500 грамів курячого філе;
  • 1 кілограм картоплі;
  • 2 великі цибулини;
  • 200 грам сиру;
  • 1-2 помідора;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • приправа для картоплі або свіжа зелень;
  • олія для обсмажування.

319 320 321 322 323 324 325 326

В каструлю мультиварки налити олію і ввімкнути режим “випічка” на тридцять хвилин. Цибулю почистити і порізати півкільцями або четвертинками. Обсмажити цибулю в мультиварці до прозорості, це займе приблизно п’ять – сім хвилин. Дрібно порізати куряче філе і додати його до цибулі, продовжити обсмажувати з відкритою кришкою, періодично помішуючи до завершення режиму “випічка”.

327 328 329 330 331 332 333

Картоплю почистити і порізати тонкими кружальцями, перекласти в глибоку миску. Додати до картоплі приправу, сіль, майонез, добре все перемішати. Обсмажене з цибулею куряче філе перекласти з каструлі мультиварки в інший посуд, а в мультиварку викласти половину підготовленої картоплі. Зверху на картоплю викласти половину курячого філе, посипати все сиром і ще раз повторити шари: картопля – курка – сир. Зверху викласти кружальця помідорів і ще раз все посипати тертим сиром. Готувати страву в режимі “випічка” 65 хвилин. Після закінчення режиму випічки курочка з картоплею і сиром готова, можна подавати її до столу.

334 335

Check Also

599

Чахохбілі в мультиварці

Чахохбілі — це страва грузинської кухні, яку готують з курки з додаванням великої кількості свіжих …