Home » Другі страви » Картопля-гармошка в мультиварці
337

Картопля-гармошка в мультиварці

Всім відому картоплю-гармошку можна приготувати не тільки в духовці, але й в мультиварці, звичайно картопля з мультиварки не матиме запеченої скоринки, зате вийде дуже ніжною і розсипчастою. Для її приготування можна використовувати будь-які шматочки м’ясноъ «смакоти», які є у вашому холодильнику — варену і копчену ковбасу, грудинку або сало. Мої діти теж дуже люблять картоплю-гармошку, тому я намагаюся не використовувати копченості і зазвичай готую картоплю з додаванням вареної ковбаси і простого домашнього сала.

Для приготування картоплі-гармошки вам буде потрібно:

  • 5-6 великих картоплин — з розрахунку 1-2 штуки на порцію;
  • 100 грамів вареної або копченої ковбаси;
  • 100 грамів сала або бекону;
  • 200 грамів будь-якого твердого сиру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • олія;
  • сіль.
Для приготування картоплі-гармошки краще взяти картоплю не розсипчастих сортів, інакше вона може розвалитися в процесі випічки. Картопля має бути приблизно одного розміру і форми, тоді всі бульби приготуються одночасно і будуть красиво виглядати на тарілці. Картоплю почистити, зробити в кожній картоплині по 5-6 надрізів, не доходячи при цьому до кінця. Заготовки для майбутньої картоплі-гармошки готові.

Зубчики часнику пропустити через прес або потерти на дрібній тертці. Додати до часнику сіль і олію, все перемішати і щедро натерти цією сумішшю підготовлену картоплю. Ковбасу і сало нарізати тонкими скибочками. Вставити ці скибочки в надрізи в картоплі, чергуючи ковбасу і сало.

336
337
338

В каструлю мультиварки налити олію, ввімкнути режим “випічка” на 60 хвилин. Викласти в розігріту олію картоплю розрізами догори. Сир порізати на товсті шматочки і викласти зверху на картоплю. Закрити кришку мультиварки і протягом години насолоджуватися запахами і ковтати слинку. Після звукового сигналу про закінчення режиму “випічка” перекласти картоплю-гармошку на тарілку, можна посипати її зверху зеленню — кропом і петрушкою. До столу картоплю подавати найкраще з салатом зі свіжих овочів, заправлених сметанним соусом. Мені подобається салат з помідорів і маслин, він і смачний, і красивий — поріжте помідори великими шматочками, додайте порізані навпіл чорні маслини, посоліть і заправте все кількома ложками сметани.

339
340

Check Also

599

Чахохбілі в мультиварці

Чахохбілі — це страва грузинської кухні, яку готують з курки з додаванням великої кількості свіжих …