Home » Запіканки » Запіканка з куркою і картоплею в мультиварці
142

Запіканка з куркою і картоплею в мультиварці

Вже не вперше переконуюсь, що в мультиварці готуються прекрасні запіканки. Щодо приготування м’яса, то його я вже спробувала тушкувати і запікати, особливо смачними виходять курячі ніжки: в режимі “Випічка” утворюється рум’яна скоринка, яка дуже подобається моєму чоловіку. Недавно приготувала запіканку з куркою і картоплею, тепер готова поділитися з вами цим чудовим рецептом. Запіканка готується за таким принципом: спочатку всі інгредієнти подрібнюються, почергово злегка обсмажуються на сковороді, а потім викладаються шарами і запікаються. Зверху запіканка поливається яєчною заливкою, що надає страві м’якого смаку.

Для того, щоб приготувати запіканку з куркою і картоплею, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля — 6-8 штук
  • куряче філе — 150г
  • шампіньйони — 150г
  • цибуля — 1-2 штуки
  • сир — 50г
  • кріп
  • рослинна олія для смаження
  • сіль
  • перець.

Для яєчної заливки треба взяти:

  • яйця — 2 штуки
  • сметану — 2 столові ложки
  • вершки чи молоко — 1 склянка
  • сіль.
  • [/starlist]

    16 23 33 43

    Скільки покласти картоплі і цибулі визначайте самостійно в залежності від розмірів, я навела лише приблизну кількість потрібних овочів. Якщо картопля дрібна, то краще взяти більше. Я на власному прикладі в цьому переконалась, коли поклала замало картоплі, і в запіканці переважало м’ясо, вийшло занадто жирно. Картоплю слід вимити, очистити і нарізати кільцями. Сковороду нагріти, влити рослинну олію і обсмажити картоплю до напівготовності. Куряче філе вимити, обсушити і порізати на маленькі шматочки. Хочу відзначити, що м’ясо краще нарізати тонкими і маленькими пластинами, так буде смачніше, ніж, якщо нарізати кубиками. Куряче філе також обсмажити на сковороді з рослинною олією протягом трьох-чотирьох хвилин. Цибулю треба почистити, помити і дрібно порізати. Гриби помити, при необхідності почистити, обсушити і порізати скибками. Всі потемнілі місця обрізати ножем. Цибулю обсмажити на сковороді з рослинною олією, потім додати шампіньйони. Постійно помішуючи, смажити цибулю з грибами приблизно п’ять хвилин. Кріп вимити, обсушити і порізати. Тепер в підготовлену мультиварку викласти запіканку шарами. На дно каструльки, яку можна трохи змастити вершковим маслом, викладаємо злегка обсмажену картоплю. Посолити і поперчити. Потім присипати нарізаним кропом. Зверху викладаємо підсмажене куряче філе, знову солимо і перчимо. Посипати кропом. Наступний шар — цибуля з грибами, яку теж посипаємо кропом, солимо і перчимо.

    53 63 73 83

    Коли шари викладені, переходимо до приготування яєчної заливки. Яйця розмішати виделкою, додати сметану і добре перемішати все разом. Замість сметани можна використати і майонез, але це справа смаку, звичайно. Влити молоко чи вершки, посолити і збити міксером до однорідності. Можна перемішати з допомогою вінчика або виделки. Залити сформовану запіканку отриманою яєчною заливкою. Вершкове масло розділити на маленькі шматочки і викласти зверху на всю запіканку. Запікати в мультиварці в режимі “Випічка” 50 хвилин. За п’ять хвилин до завершення програми посипати запіканку зверху тертим сиром і, за бажанням, дрібно нарізаним часником. Після завершення програми дати страві настоятися, не дістаючи каструлю з основи. Подавати запіканку теплою.

    93 103 113 123

    До речі, якщо в таку страву замість грибів додати, наприклад, помідори, броколі чи заздалегідь відварену квасолю, її можна давати дітям. Хоча моя дитина, коли бачить, що я щось готую в мультиварці, постійно чергує біля неї і просить шматочок й собі. Довелось пригостити дитину просто картоплею, відділивши її від основних інгредієнтів. Також, щоб зменшити жирність і калорійність цієї страви, можна всі складові не обсмажувати, а запікати сирими, так буде значно корисніше. Але щоб оцінити істинний смак, все-таки треба не полінуватися і обсмажити все окремо.

    133 142

    З приходом осінніх холодів наш організм вимагає жирнішої їжі. Я думаю, така запіканка буде якраз доречна і порадує вас своїм смаком. Смачного!

    Check Also

    599

    Чахохбілі в мультиварці

    Чахохбілі — це страва грузинської кухні, яку готують з курки з додаванням великої кількості свіжих …